dijous, 26 de novembre del 2009

El tresor del Ter

El tresor del Ter és un llibre que va escriure el saltenc Xavier Margenat l'any 2006. A l'escola l'Aulet de Celrà van representar-lo amb una obra feta pels tres cursos de quart de l'any passat.
Va d'un nen que té la mare malalta i que la seva família és pobra, no tenen diners per portar a la seva mare a l'hospital. Al cap d'uns quants dies s'assabenta de què hi ha un tresor al riu Ter a l'Estartit i un dia se'n va de casa en busca del tresor. Viu una gran aventura amb l'avi Benet, un vell pagès que el troba a Sant Joan de les Abadesses. És un llibre per totes les edats, hi una historia que quan comences a llegir-la no pots parar sembla que tú siguis dintre el llibre jo el tinc i m'el estic llegint, us el recomano. aquest és un llibre que si t'el llegeixes et venen ganes de fer el que fan els personatges, és un llibre que té trossos sentimentals, de por (molt pocs) i trossos més de felicitat, un llibre així no es pot trobar en molts de llocs, ja llibres quev estan bé però aquest és un dels millors llibres que m'estic llegint, i a més a més a darrera el llibre hi ha tots els llocs per on passa per anar a trobar el tresor. quan el llegiu si és que el llegiu us divertireu molt perquè és una molt bon llibre per llegir.

3 comentaris:

 1. Adrià,

  Sóc en Xavier Margenat, l'autor d'El Tresor del Ter.
  He trobat casualment el teu bloc. Et felicito.
  M'ha agradat molt l'explicació que fas del meu llibre, i també m'alegra que t'hagi encantat el conte.
  Si vols trobar més informació sobre el llibre i sobre el Ter, visita el meu bloc http://eltresordelter.blogspot.com
  Hi ha exercicis sobre el llibre i sobre el riu; notícies referents al Ter i un àlbum fotogràfic on hi ha fotos d'alguns dels ocells que viuen prop del Ter, i també fotos de Can Serrallonga. L'adreça de l'àlbum fotogràfic és la següent: http://eltresordelter.blogspot.com/search/label/6.-%20%C3%80lbum%20fotogr%C3%A0fic
  Gràcies pel teu article, Adrià.

  ResponElimina
 2. Adrià,

  jo no me l'he llegit però crec que deu està bé. Com que he vist la obra, i m'ha agradat segur que quan mel llegeixi m'agradarà.

  ResponElimina